Pian Digital Portabil Yamaha – 5 Cele Mai Vândute Modele

pian-digital-portabil-yamaha

Pian Digital Portabil Yamaha

Poate că aveți motivele pentru care doriți să achiziționați un pian digital Yamaha în locul celorlalte tipuri de tastaturi Yamaha de pe piață. Unul dintre motivele pentru care oamenii merg la pianele digitale este că acestea sunt mai puțin costisitoare decât cele acustice.

Un acustic de calitate Yamaha va merge pentru peste 30.000 de euro, în timp ce pianurile digitale ieftine Yamaha, cosă mai puțin de 300 euro. Ca de obicei, cu cât mai mulți bani sunteți gata să cheltuiți pe pianul digital, cu atât sunt mai mari șansele de a obține un instrument de înaltă calitate.

Numărul de chei pe care le aduce un pian digital este foarte important. Chiar dacă majoritatea tastaturilor Yamaha au 61 taste sau 76 de taste, toate acestea au 88 taste, ceea ce este același număr de așteptat cu versiunile acustice.

Producătorul se concentrează mai mult pe calitatea sunetului și, prin urmare, pianele nu au multe caracteristici. Va trebui să fii atent în timpul procesului de selecție. Pentru o selecție mai ușoară, aici sunt cele cinci piane digitale de început.

1. Yamaha NP12 – Pian Digital Portabil

yamaha-np12-pian-digital-portabil

Yamaha NP12

Portabilitatea este una dintre caracteristicile cheie pe care Yamaha le folosește pentru a face publicitate tastaturii NP12. Pianul în sine cântărește aproximativ 12 lire sterline și are dimensiuni ușor de utilizat. Dimensiunea este de 46,9 x 14,1 x 7,7 inci, ceea ce înseamnă că instrumentul este compact. Dacă călătoriți mult, vă place cu siguranță această caracteristică. Și dacă dețineți un dispozitiv IOS, îl veți putea conecta la pian prin portul IOS oferit. După aceasta, puteți utiliza orice aplicație corespunzătoare pentru a utiliza acest instrument într-un mod mai bun.

După ce începeți să jucați la un nivel avansat, veți avea nevoie de o tastatură completă. Cu alte cuvinte, va trebui să înlocuiți unitatea. NP12 oferă 61 de taste, ceea ce ar trebui să vă ofere un punct de plecare bun.

2. Yamaha NP32 – Pian Digital Portabil

yamaha-np32-pian-digital-portabil

Yamaha NP32

Yamaha NP32 Portable Digital Piano oferă o combinație de simplitate și eleganță. Producătorul a proiectat-o ​​pentru a ajuta muzicienii să se concentreze pe redarea muzicii, iar tastatura ușoară și compactă în stil pian permite acest lucru. Dacă sunteți un pianist de nivel începător, ați prefera un pian mare cu un design elegant și elegant. Astfel de caracteristici vor face ca pianul să apară mai blând, dar ele nu sunt importante. Scopul NP32 este de a vă ajuta să vă concentrați pe îmbunătățirea și îmbunătățirea și să jucați sunete minunate. Designul minimalist permite producătorului să includă 76 de taste, care sunt ușoare și se simt bine la atingere.

Ajustarea de la un pian digital la unul acustic poate fi o provocare imensă, dar cu Yamaha NP32, nu vă faceți griji cu privire la practicarea dvs. Cu pianul, tranziția de la digital la un pian acustic va fi ușoară. Yamaha NP32 va simți și va suna ca și cum ați juca un pian acustic real – când utilizați căști sau nu.

3. Yamaha P45B – Pian Digital Portabil

yamaha-p45b-pian-digital-portabil

Yamaha P45B

Nu există nicio diferență între Yamaha P45 și Yamaha P45B. B reprezintă culoarea “Neagră”. Produsul vă oferă tot ceea ce aveți nevoie ca pianist și îl veți putea utiliza indiferent de nivelul dvs. de experiență. Este compact, mai ușor de utilizat și oferă sunete excelente. Vorbind despre portabilitate, instrumentul este foarte portabil. Pianul utilizează mecanismul GHS, care imită o adevărată pianofortă. Toate notele de pe capătul din stânga sunt grele ca cele ale unui pian adevărat. Greutatea va deveni mai ușoară pe măsură ce vă deplasați spre partea dreaptă.

Pianul are o polifonie mai mare. Polifonie este numărul total de note pe care un pian digital le poate juca simultan în timp ce țineți în continuare pedala de susținere. Un pian cu un număr mai mare de polifonie permite jucătorului să fie mai expresiv. Pianul este simplu, dar oferă sunet normal.

4. Yamaha P121 – Pian Digital Portabil

yamaha-p121-pian-digital-portabil

Yamaha P121

Yamaha P-121 Digital Piano oferă 73 de taste care combină ușurința în utilizare cu performanțe excelente la pian. Pianul este extrem de accesibil și ușor portabil. După cumpărarea pianului, veți experimenta toată bucuria asociată cu producerea de sunete de calitate cu un pian. Pianul permite expresivitate și dinamică incredibilă. Motorul de sunet Pure CF este format din binecunoscutul pian de concert Yamaha CFIIIS 9 ‘. Pianul a venit din cauza multor ani de măiestrie acustică a pianului, împreună cu expertiza și tehnologia de ultimă oră. Clasicul Hammer Standard 73 de pian oferă o atingere grea în brichetă în partea inferioară și atingerea mai ușoară în capătul superior. Prin urmare, veți juca mai mult pe măsură ce jucați un pian acustic.

Atunci când folosiți căști, stereofonicul de la pian permite utilizatorului să se bucure de sunetul dispersat pe care îl auziți când stați lângă un pian acustic. Sunetele pe care le auzi vor simți că vin din corpul acestui instrument. Aceasta oferă o experiență naturală și confortabilă.

5. Yamaha P125 – Pian Digital Portabil

yamaha-p125-pian-digital-portabil

Yamaha P125

Pianul digital Yamaha P-125 este dotat cu 88 de chei cu acțiune GHS (Standard Hammer). De asemenea, oferă o polifonie de 192 de note, sunete și efecte de pian excelentă și sistem de sunet stereo. Puteți folosi pianul pentru a învăța, a practica, la evenimente mici și în școală. Amortizorul de jumătate de pedală și rezonanța permit producerea de sunete reale. Producătorul oferă conectivitate USB și multe opțiuni de performanță pentru a permite flexibilitate atunci când îl folosiți acasă sau într-un studio. Majoritatea oamenilor îl folosesc ca pian de rezervă datorită greutății sale ușoare atunci când se mută la concerte. Arată bine și sună minunat.

Pianul oferă un echilibru frumos de ton și atingere. Are o dimensiune compactă și este popular printre pianiști. DSP Resonance Damper va recrea sunetele de pian. Pentru a realiza că amortizoarele ar trebui să fie în afara șirurilor.

Cum sa alegi un pian digital portabil pentru începatori?

Cu câțiva ani în urmă, singurul pian disponibil a fost pianul acustic. Pianele acustice sunt foarte mari și poate fi greu să le păstrați în casă. Când oamenii aveau nevoie de piane portabile care nu puteau ocupa prea mult spațiu în casele lor, au dezvoltat piane digitale. Pianele digitale sunt instrumente compacte care sunt portabile și necesită mai puțin spațiu de stocare. Ele vin, de asemenea, cu multe caracteristici adăugate pe care nu le veți obține niciodată cu pianele tradiționale. Când alegeți un pian digital, iată câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le luați în considerare.

Calitatea sunetului

Un pian digital trebuie să producă un sunet foarte apropiat de cel al pianelor acustice. Prin urmare, este important ca orice pian digital să reproducă sunetul acustic real. În timpul achiziției, va trebui să luați în considerare memoria. Pianele cu o memorie mai mare produc sunete mai realiste. Difuzoarele încorporate și amplificatoarele afectează de asemenea sunetul.

Polifonie

Polifonie se referă la capacitatea unui pian digital de a produce mai multe note sau tonuri individuale simultan. Cel mai bun pian digital pe care ar trebui să-l folosiți este polifonia cu 32 de note, deoarece este mai ușor de învățat. Pianul de polifonie de 62 de note produce sunete complexe și este ideal pentru jucătorii intermediari. Unele piane digitale de înaltă calitate sunt capabile să producă polifonie de 124 note sau polifonie de 265 de note.

Instrumentele de învățare

Cele mai multe piane digitale vor veni cu lecții încorporate pentru începători. Dacă pianul are un metronom încorporat, vă va ajuta să rămâneți în ritm când jucați. Unele dintre ele vin cu afișaje pentru a vă arăta cheia pe care o jucați, astfel încât să puteți apăsa numai tasta dreapta. Un astfel de pian digital este ideal pentru pianiștii începători.

Bugetul tău

Bugetul dvs. ar trebui să facă parte din lucrurile de luat în considerare atunci când cumpărați un pian. Ar trebui să așteptați un pian care vine cu multe caracteristici la vânzare cu amănuntul la un preț mai mare. Prin urmare, începeți prin a decide ce aveți nevoie și setați limita de preț. Dacă începeți, mergeți la modelele de bază și evitați cele cu multe caracteristici complexe.

Portabilitatea

Pianele digitale sunt portabile. Dacă călătoriți foarte mult, va trebui să vă gândiți la un pian ușor, dar unul compact. Dacă portabilitatea nu este o problemă mare, puteți merge la unul dintre pianele digitale mari de pe piață.

Numărul de chei

Pianele acustice au 88 taste. Nu este același caz pentru pianele digitale. Dacă nu sunteți un DJ sau un artist digital, trebuie să vă lipiți de cele 88 de piane-cheie. Veți avea un timp mai ușor de învățat cu pianele 88 de chei.

Numărul de tonuri și sunet

Majoritatea pianelor digitale vin cu sute de tonuri și sunete – de la alte instrumente. Dacă vă aflați la nivelul starterului, va trebui să respectați sunetele de bază. Cele mai multe dintre sunetele care vin cu multe pianuri ar putea fi de nici un folos la nivelul tău. Dar dacă sunteți la nivel intermediar sau sunteți un pianist profesionist, un pian digital care oferă multe tonuri și sunete va fi o alegere mai bună.

Acțiune tactică și acțiune tastatură

Un pian digital nu ar trebui să sune în mod necesar ca un pian acustic, dar ar trebui să se simtă ca unul. Sunetul va depinde de acțiunea tastaturii din pianul digital selectat. Tipurile de acțiuni ale tastaturii includ acțiune semi-ponderată, cu ciocan și ponderată pe deplin. Acțiunile de tastatură pe deplin ponderate și semi-ponderate sunt mai bune dacă doriți să imități simțul pianelor acustice reale, dar acțiunea ciocanului oferă o senzație mai apropiată de cea a pianului acustic. Răspunsul tactil afectează și sunetul pianului. După cum știm amândouă, pianele digitale nu funcționează ca pianele acustice, deoarece ele sunt de natură electronică. Tastele sunt sensibile la viteza si forta pe care o folosesti pentru a le apasa determina sunetul pe care il produc. Acesta este răspunsul tactil.

De ce să alegi un pian digital portabil Yamaha

Pianele acustice au multe piese mecanice care le fac predispuse la rupere și extrem de grele. Sunt, de asemenea, costisitoare cumpărarea și întreținerea. Pe de altă parte, un pian digital portabil Yamaha va elimina toate dezavantajele oferind în același timp ceea ce a făcut pianul acustic un instrument de lungă durată.
Pianele acustice au ponderat ciocane care au lovit șiruri de oțel atunci când utilizatorul apasă o cheie pentru a produce sunete frumoase. Pianele digitale Yamaha se bazează pe izvoare pentru a reproduce sunetul și simt. Scopul lor este de a oferi pianistilor raspunsul si dinamica pianelor acustice.

Având o șansă, orice muzician ar dori să înregistreze cu unul dintre pianurile acustice de calitate datorită calității superioare a sunetului. Cu toate acestea, datorită dimensiunii mari, fragilității și greutății, nu veți putea să vă mutați cu unul la concerte. Pianele digitale Yamaha servesc aceluiași scop, sunt mai compacte și vin la un preț mai mic.
Un pian digital portabil vă oferă șansa de a comunica cu alte echipamente sau programe digitale prin MIDI. Cu MIDI, puteți conecta pianul digital la un computer și puteți realiza un studio simplu de înregistrare. După cumpărarea unui pian digital Yamaha, veți fi gata să începeți să vă înregistrați muzica.

Pianele digitale portabile sunt bune pentru copii?

Răspunsul depinde foarte mult de motivul pentru care copilul dumneavoastră trebuie să ia lecții de pian și bugetul dumneavoastră. Dacă bugetul dvs. este foarte strâns, lecțiile cu un tutore bun sunt mai importante decât instrumentul. Majoritatea pianistilor talentati au folosit instrumente de calitate scazuta pentru a invata si apoi au mutat cele mai bune instrumente. De fapt, acțiunea cheie este excelentă în pianul acustic și veți obține exact ceea ce plătiți.

Cu un software interactiv bun, copilul dvs. va fi capabil să practice acasă cu pianul digital portabil. Programele software disponibile vă vor ajuta copiii să monitorizeze progresul și vă oferă o șansă de a alege nivelul de calificare și vârsta.

Pian digital sau orgă electronică?

Un pian digital servește ca alternativă acustică la pian. Atributele sale sunt mai mult ca cele ale pianului acustic. Producătorii fac ca pianul să arate ca pianele mari sau pianele în poziție verticală. Majoritatea pianelor digitale disponibile nu oferă alt sunet în afară de sunetul real al pianului acustic. Utilizatorul poate conecta pianul la un amplificator pentru utilizarea în medii mari.

Pe de altă parte, o tastatură se poate referi la un sintetizator și la un pian digital. Tastaturile sunt instrumente digitale mai mici și compacte care folosesc energie electrică – mai mult ca sintetizatorul și tastatura digitală. Cu toate acestea, ei au capacitatea de a recrea sunetele altor instrumente. Tastatura nu sintetizează sunetele. Producătorii instalează sunete în ele și utilizatorul alege sunetele de utilizat.

Concluzie

Poate fi greu de spus că pianele digitale sunt mai bune decât pianele acustice sau invers, deoarece va trebui să țineți cont de preferințele personale și de aplicația dorită atunci când cumpărați una. Unii oameni preferă pianele acustice la cele digitale, deoarece aceștia joacă în auditorii mari și nu au probleme cu portabilitatea. Pe de altă parte, veți găsi persoane care aleg piane digitale datorită numeroaselor caracteristici pe care le oferă și portabilității lor. Pianele digitale Yahama sunt o opțiune bună, indiferent de nivelul dvs. de calificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *